Tamar Neter genomineerd voor de VIVA400 Award

Tamar Neter-Gans, oprichter van RobotWise, is genomineerd voor de VIVA400 Award. Ze staat samen met 69 andere vrouwen in de lijst VIVA400, categorie ‘Tech & Innovatie’. Stemmen kan nog tot en met vandaag 1 december 2020 via de  VIVA400 website. Wil je Tamar snel vinden dan kan je vervolgens met CTRL+F zoeken naar ‘Tamar’. Wie weet eindigt ze op de shortlist waar een vakkundige jury de winnaar kiest. Vorig jaar is Tamar Neter ook uitgeroepen tot Amstelveense Ondernemer van het Jaar, categorie Startup.

VIVA400 nominatie, categorie ‘Tech & Innovatie’

‘Deze vrouwen hebben afgelopen jaar geëxcelleerd in IT en daarin innovatie en leiderschap getoond. Ze zijn keihard bezig geweest om meer diversiteit aan te brengen in de IT-wereld. Tamar Neter is founder en CEO van RobotWise, waarmee ze interactieve workshops geeft aan scholen en organisaties en lesprogramma’s aanbiedt voor alle typen onderwijs. Door middel van educatieve robots stimuleert ze leerlingen van alle leeftijden spelenderwijs om de modernste technologieën te ontdekken. Tamar werd uitgeroepen tot ‘Amstelveense ondernemer van het jaar 2019, categorie startup’.

Tamar is aangedragen door een relatie, Daniëlle Eerenberg oprichter Maze Subsidies, waarmee ze sinds 2020 samenwerkt. en ontving onderstaande mail:

“Leuk nieuws, iemand heeft jou voorgedragen voor VIVA400 2020! Dat betekent dat je nu in de race bent voor een plekje in de VIVA400-lijst. Deze lijst der lijsten bestaat uit ambitieuze en ondernemende vrouwen, die inspireren door wie ze zijn en wat ze doen. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en een verschil hebben gemaakt. Door jouw aanmelding maak je kans op een plekje in de VIVA400-lijst én misschien neem je na de feestelijke uitreiking in december wel een VIVA400-award mee naar huis.”

“WAUW helemaal te gek dat ik genomineerd ben voor deze Award, een enorme eer om tussen zulke rolmodellen te staan op de VIVA400 lijst! Dank je wel dat je me hebt genomineerd Danielle Eerenberg.” 
-Tamar Neter-

Waarom is Tamar Neter aangedragen voor de VIVA400 Award

In dezelfde mail stond ook waarom Danielle haar had aangedragen. Wat een mooie complimenten over Tamar en haar korte kennismaking tot nu toe:

‘Tamar heb ik leren kennen als een onwijs energieke vrouw, die weet waar ze het over heeft èn tot actie overgaat. Resultaten behaalt. En de omgeving hierin meeneemt; in haar snelheid. Geweldig om te zien en mee te maken. Technologie is de toekomst en vraagt om probleemoplossend- en analytisch vermogen, creativiteit, kritisch denken en communicatie, veel meer dan alleen programmeervaardigheden. RobotWise brengt dit op onderscheidende wijze aan de man. Leerlingen van alle leeftijden worden spelenderwijs gestimuleerd te werken aan hun 21ste century skills door de inzet van educatieve robots. Haar passie om RobotWise te starten is ontstaan toen haar kinderen op school zaten en zij zag dat het onderwijs een impuls kon gebruiken op innovatief vlak. In plaats van alleen te constateren is zij van start gegaan en heeft haar hele bedrijf en bijbehorend netwerk van de grond af opgericht. Echt bewonderingswaardig. Tamar heeft zodanige relaties opgebouwd, dat ze maar hoeft te bellen naar scholen en zij staan in de rij om met haar samen te werken. Voor het onderwijs is dat echt uniek. Zij en haar robots komen overal. Afgelopen weken heeft zij een zomerschool georganiseerd. Leerlingen gaven aan dat zij nog nooit zoiets gaafs mee hadden gemaakt en zouden wel een extra week willen. Dit alles heeft geresulteerd in de prijs ‘Amstelveense ondernemer van het jaar 2019, categorie startup’. En terecht! Een vrouw die zich staande weet te houden in de Tech-wereld, zonder zichzelf te verliezen. Ik denk dat veel vrouwen van haar doorzettingsvermogen kunnen leren.’

 

Nu nog hopen dat veel mensen stemmen via https://www.viva.nl/viva400/tech-innovatie/

Wil je meer lezen over Tamar Neter-Gans, oprichter van RobotWise dan verwijzen we je graag naar Inspirerende Spreker Tamar Neter.