RobotWise organiseert tijdens de voorjaarsvakantie gratis activiteitendag voor leerlingen van Amstelveense basisschool De Bloeiwijzer

Midden in de voorjaarsvakantie, op donderdag 25 februari, hebben we een gratis RobotWise-dag georganiseerd voor leerlingen van groepen 6 en 7 van basisschool De Bloeiwijzer in Amstelveen. Op deze school voor speciaal basisonderwijs wordt ieder kind gezien en gehoord en krijgen ze de ruimte en het vertrouwen om te groeien. We wilden kinderen – die juist tijdens deze vakantieperiode in coronatijd een steuntje in de rug kunnen gebruiken – sociale en emotionele ondersteuning bieden, omdat ze daar nu echt behoefte aan hebben. Maar deze dag was ook bedoeld voor leerlingen die bijvoorbeeld wat extra aandacht nodig hebben op het gebied van taal of rekenen.

Fotograaf: O. Sahin

Kinderen hebben het bijzonder zwaar met alle coronamaatregelen. En voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben, geldt dit nog sterker. Deze dag was voor de leerlingen niet alleen een leuke en boeiende vakantie-activiteit, ze kregen ook extra aandacht op sociaal en emotioneel gebied. Ons leerprogramma met diverse educatieve robots is daar specifiek voor ontwikkeld. We zien steeds weer dat kinderen het niet alleen erg leuk vinden om zelf met onze robots aan de slag te gaan, maar ook dat ze beter met elkaar gaan samenwerken en communiceren.

Samenwerken met klasgenoten en educatieve robots

Tijdens deze dag konden de kinderen verschillende activiteiten doen met educatieve robots, waarbij ze veel met elkaar moesten samenwerken en bijvoorbeeld spelenderwijs leerden om robots te programmeren. Ze werden de gehele dag begeleid door de trainers van RobotWise, volgens de RIVM richtlijnen en het protocol van de school. Daarnaast hebben al onze trainers een VOG en een onderwijsachtergrond. Om deze vakantie-activiteit mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat alles veilig gebeurde hebben we nauw samengewerkt met De Bloeiwijzer en met de gemeente Amstelveen.

“Voor kinderen is het wezenlijk om gezien te worden. Dit is altijd belangrijk, maar in deze tijd helemaal. Mooi dat De Bloeiwijzer en RobotWise samenwerken om in de vakantie kinderen te ondersteunen bij het verkennen van hun talenten en mogelijkheden te verkennen. De gemeente moedigt dit soort initiatieven aan”, zegt Frank Berkhout, Wethouder Onderwijs & Jeugd bij de gemeente Amstelveen.

Interactieve programma’s met robots voor jong & oud

RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve les- en trainingsprogramma’s, met sociale educatieve robots, voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. De organisatie richt zich op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, met een focus op de ontwikkeling van sociale, cognitieve vaardigheden. Heb je ook interesse in een mooi programma neem dat vooral contact op met ons via de contactpagina.

Fotograaf: O. Sahin