RobotWise @Innofuture Emmen

Een mooi begin van 2019 voor de crew van RobotWise; nadat wij Londen, Rotterdam en Düsseldorf hebben bezocht was Emmen aan de beurt. In Emmen vond op 1 en 2 februari de eerste editie van het tweedaagse Tech-Event Innofuture plaats, wat op veel bekijks kon rekenen. Leuk feitje (!) het welbekende bluetooth, een techniek dat apparaten draadloos verbindt, is ooit uitgevonden in Emmen. Er waren veel bedrijven aanwezig, zoals Aerial 51, Tesla en Plokko. Aerial 51 heeft een rotorpark in Emmen en was ook aanwezig op het event om drones te promoten, zo was er een indoor racebaan. Ook konden bezoekers de Tesla 3 bekijken, erin zitten en selfies maken.

Emmen, een stad vol techniek
Linda Meijer, initiatiefnemer en het gezicht van Innofuture, laat aan RobotWise weten dat Emmen op technologisch vlak veel te bieden heeft. “Daarnaast willen wij kinderen, jongeren en hun ouders laten zien hoe leuk en breed techniek is, maar ook aan werkzoekenden willen wij laten zien dat er heel veel kansen zijn voor het vinden van een baan in de techniek,” aldus Linda.
De eerste dag van het event was meer gericht op het onderwijs, met meer dan achthonderd bezoekers was het een drukke, maar vooral geslaagde dag. Wij zijn enorm blij met de hulp die we kregen van de stagiaires van het Drenthe College. De tweede dag (zaterdag) trok nog meer bezoekers, deze kwamen vanuit de hele provincie en daarbuiten om een glimp op te vangen van alle technologische ontwikkelingen op het event. Mooi om te zien was dat Emmen op het gebied van techniek weer even de aandacht naar zich toe wist te trekken en wij van RobotWise daarin een bijdrage hebben kunnen leveren.

Henk Jumelet kan programmeren!
Onze Tamar Neter, oprichter van RobotWise, was ook aanwezig op de tech beurs zaterdag. Zij liet Henk Jumelet, die namens het CDA lid is van het College van Gedeputeerde Staten in Drenthe, kennis maken met de humanoïd robot Zora. In een volle zaal kreeg Henk Jumelet op het podium eenvoudige instructies van Tamar om Zora zelf te programmeren. Dit resulteerde in een aantal mooie plaatjes.

Met onze Robot Playground trokken wij veel bekijks van enthousiaste kinderen, ouders en geïnteresseerden vanuit het onderwijs. Programmeren is één van de kernactiviteiten van de Robot Playground, maar wat is dat dan precies? Programmeren is zo veelzijdig dat wij met maar liefst 49 robots present waren en 8 verschillende activiteiten aanboden om de bezoeker een impressie te geven van hoe wij technologie inzetten om tot elkaar te komen. De veelzijdigheid van de activiteiten en de robots trok de aandacht van bezoekers. Ouders die samen met hun kinderen een Lego-robot bouwden en dit bouwwerk vervolgens programmeerden, leverden dan ook mooie samenwerkingen op.

Robotica & technologie vergroot sociale interactie
RobotWise probeert als team voet aan de grond te krijgen in het oosten, door technologie en programmeren uit het saaie jasje te halen en te laten zien dat programmeren helemaal niet zo saai en moeilijk is als het lijkt, maar juist super cool en vet kan zijn! De didactische werkwijze die wij inzetten maakt technologie laagdrempelig zodat ook op Innofuture jong en oud geen moeite hadden met robots en programmeren op de Robot Playground.  Waar anderen de focus leggen op technologie zetten wij van RobotWise, vooral in op het sociale en maatschappelijke aspect van technologie. Met een scala aan activiteiten wisten we weer veel aandacht en interesse te wekken op het event, van online programmeer activiteiten als Scratch en Bomberbot tot het besturen van de robots Dash en mBot. Er was veel animo! De vraag is niet óf RobotWise een Robot Playground gaat verzorgen in het oosten van het land, maar eerder wanneer.

Lees meer over onze Robot Playground op Innofuture, in de Emmer Courant.

En check deze leuke aftermovie van Radio ZO34 https://www.facebook.com/radiozo34/videos/763923487334057/

Enthousiaste groeten,
Sabir Bourjila